Ingrediente
pulpa de porc
sare
piper
usturoi
dafin
cimbru
Pentru sos
doua cepe
un morcov maaaare (sau doi mici)
o bucata de telina
usturoi
sare
piper
doua linguri pasta tomate
marar
patrunjel
Mod de preparare.
Nu am scris cantitatea de carne pentru ca nu e un
gramaj fix, preparati atat cat aveti nevoie.Am spalat pulpa de porc si am
taiat-o-n doua pentru ca era foarte groasa.Nu trebuie sa fie nici subtire
pentru ca v-a fierbe mult , asa ca recomand ca diametru sa fie cam de 10-15 cm ..Am condimentat cu sare si piper si
am pus-o-ntr-un vas cu fund dublu si am turnat apa pana la jumatatea ei.Am pus
capacul si am dat la foc miiiiic mic.Am lasat-o acolo sa fiarba cred ca cel putin
2 ore si jumatate (focul foarte mic! ) invartind-o la fiecare 30 min.In ultima
ora am adaugat in apa catei de usturoi intregi, necuratati, doar putin vatamati
:))) , cimbru si frunze de dafin.In timp ce a fiert carnea m-am ocupat de
sos :-am spalat bine , bine ceapa , morcovul si telina si le-am taiat in
bucati mari (necuratate! ) pe care le-am calit in ulei, bine , bine.Am adaugat
pasta de tomate si am mai calit putin.Am adaugat 2 cani si jumatate de apa , am
dat focul la mic si am pus capac.Am lasat sa fiarba pana ce legumele erau moi.
Am scos toate bucatile din sos cu exceptia morcovului si am bagat blenderul si
am pasat.Sosul a devenit suficient de gros,; daca va iese prea subtire adaugati
o lingura de faina diluata cu putina apa rece.Am mai dat cateva clocote , timp
in care am condimentat cu sare, piper si usturoi, am adaugat putin marar si
patrunjel verde si..gata.Am servit carnita cu sos alaturi de garnitura de orez
(merge si piure) si salata de varza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu