luni, 24 septembrie 2012

Spagetti al lemone


hozzávalók 
  • 1 cs durum spagetti 
  • 2-3 citrom
  • 1 cs petrezselyem
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1/2-1 dl olívaolaj
  • elkészítés
    1. A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
    2. A citomhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk.
    3. A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük vele körbe a tálat is, amibe a főtt tészta szervírozva lesz.
    4. A kinyomott fokhagymagerezdekre rálöttyintjük a olívaolajat, a citromok kifacsart levét, héját és a felaprított petrezselymet.
    5. Erre kerül forrón a leszűrt (de nem leöblített!) tészta.
    6. Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk.
    7. Forrón, a lereszelt pecorino sajttal megszórva fogyasztjuk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu