hozzávalók
- 1 cs durum spagetti
- 2-3 citrom
- 1 cs petrezselyem
- 15 dkg pecorino sajt
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1/2-1 dl olívaolaj
-
elkészítés
- A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
- A citomhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk.
- A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük vele körbe a tálat is, amibe a főtt tészta szervírozva lesz.
- A kinyomott fokhagymagerezdekre rálöttyintjük a olívaolajat, a citromok kifacsart levét, héját és a felaprított petrezselymet.
- Erre kerül forrón a leszűrt (de nem leöblített!) tészta.
- Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk.
- Forrón, a lereszelt pecorino sajttal megszórva fogyasztjuk
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu