marți, 25 septembrie 2012

Paradicsomos-darálthúsos újkrumpli


hozzávalók 4 főre 
80 dkg újkrumpli
2 ek étolaj
40 dkg darált hús
1 ek pirospaprika
őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 csomag újhagyma
30 dkg paradicsom
2 tojás
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
10 dkg reszelt ementáli sajt

forma kikenéséhez
vaj
elkészítés 
A buronyát alaposan megmossuk és enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt, majdnem puhára főzzük. Ha kihűlt a héját eltávolítjuk.
Egy serpenyőben, kevés olajon, a zúzott fokhagymával együtt  megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük.
A burgonyát meghámozzuk.
Karikára vágjuk az újhagymát, a paradicsomot és a burgonyát.
Egy magasabb falú tepsit kivajazunk és keresztben  lerakunk 1 sor burgonyát, megsózzuk. Erre rakjuk, szorosan fedésben a paradicsomkarikákat, utána egy   réteg darálthúst. Erre jön az újhagyma. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
A fehérbort összekeverjük a tojásokkal meg a tejszínnel. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük és ráöntjük a zöldségekre. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu