hozzávalók
4 főre
80
dkg újkrumpli
2
ek étolaj
40
dkg darált hús
1
ek pirospaprika
só
őrölt
bors
3
gerezd fokhagyma
2
csomag újhagyma
30
dkg paradicsom
2
tojás
1
dl fehérbor
1
dl tejszín
10
dkg reszelt ementáli sajt
forma
kikenéséhez
vaj
elkészítés
A
buronyát alaposan megmossuk és enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt, majdnem
puhára főzzük. Ha kihűlt a héját eltávolítjuk.
Egy
serpenyőben, kevés olajon, a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk,
pirospaprikával fűszerezzük.
A
burgonyát meghámozzuk.
Karikára
vágjuk az újhagymát, a paradicsomot és a burgonyát.
Egy
magasabb falú tepsit kivajazunk és keresztben
lerakunk 1 sor burgonyát, megsózzuk. Erre rakjuk, szorosan fedésben a
paradicsomkarikákat, utána egy réteg
darálthúst. Erre jön az újhagyma. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem
fogynak.
A
fehérbort összekeverjük a tojásokkal meg a tejszínnel. Sóval, borssal és
pirospaprikával ízesítjük és ráöntjük a zöldségekre. Az egészet megszórjuk
reszelt sajttal.
180
fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu