vineri, 28 septembrie 2012

Clătite americane cu scorţişoară şi banane


Ingrediente:

30 g unt, la temperatura camerei
125 grame făină
1 pliculeţ praf de copt
un praf de sare
un praf de scorţişoară
60 grame fulgi de ovăz
30 grame zahăr
150 grame lapte
1 ou
3 banane mari

Pentru servire:
100 ml iaurt
miere

Mod de preparare:
Amestecaţi untul cu făina şi praful de copt. Adăugaţi sarea, scorţişoara, fulgii de ovăz şi zahărul. Bateţi oul cu laptele şi adăugaţi peste ingredientele uscate. Mixaţi bine, până la omogenizare. Decojiţi şi zdrobiţi o banană, apoi adaugaţi-o în amestecul pentru clătite.

Încălziţi bine de tot o tigaie antiaderentă (este musai pentru clătitele americane). Puneţi cu lingura din compoziţia de clătite şi lăsaţi cam 2 minute pe fiecare parte. Ar trebui să vă iasă aproximativ 10 clătite. Ţineţi-le la cald.

Decojiţi şi tăiaţi bananele feliuţe. Aranjaţi feliile pe câte o clătită. Puneţi o altă clătită peste. Puneţi o lingură de iaurt sau turnaţi miere pe deasupra şi serviţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu