Hozzávalók:
80 dkg csontos báránylapocka,
1
nagyobb sárgarépa,
1
petrezselyemgyökér,
1
kisebb zeller,
1
kisebb karalábé,
só,
egészbors,
3
szál friss tárkony,
1
nagyobb vöröshagyma,
3
ek olaj,
2
zöldpaprika,
1
paradicsom,
1
ek liszt,
2
dl sör,
2
ek tárkonyecet,
1
kiskanál citromlé
A
körethez
40
dkg rizs,
6
dl húsleves sáfrány,
2
dkg mazsola
Elkészítés:
A húst kicsontozzuk, és kockákra vágjuk.A
csontot annyi vizzel, amennyi éppen ellepi feltesszük főni. A meghámozott
hasábokra vágott zöldséget beletesszük, sóval, egészborssal fűszerezzük, a
tárkony szárát összekötve beledobjuk, és lassú forralással alaplevet főzünk.A megtisztított
finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, a bárányhúst beletesszük, és
fehéredésig pirítjuk.A kisebb kockákra vágott paprikát és paradicsomot is
hozzáadjuk, és az egészet nagy lángon jól megpirítjuk. A leszűrt alaplével
felöntjük, majd takaréklángon készre pároljuk. A liszttel meghintjük, és a
sörrel felengedjük. A finomra vágott tárkonylevéllel, a tárkonyecettel és a
citromlével pikánsra ízesítjük, és felforraljuk.Közben a körethez a rizst a
forró olajon megforgatjuk, a húslevessel felöntjük.Leheletnyi sáfránnyal
ízesítjük, majd fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk,végül a mazsolát
beleszórjuk. A bárányragut a mazsolás rizzsel körítve , friss tárkonylevéllel
díszítve tálaljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu