marți, 25 septembrie 2012

Narancsos sertéskaraj


hozzávalók 4 főre 
4 db sertéskaraj
2 narancs
3 újhagyma
1 ek vaj
1 ek olaj
1,25 dl tyúkhús alaplé
2 ek ketchup
bors
elkészítés 
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
A narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
Az újhagymát durvára vágjuk.
A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.
A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk reszelt narancshéjjal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu