hozzávalók
4 főre
4
db sertéskaraj
2
narancs
3
újhagyma
1
ek vaj
1
ek olaj
1,25
dl tyúkhús alaplé
2
ek ketchup
só
bors
elkészítés
A
karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
A
narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér
hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
Az
újhagymát durvára vágjuk.
A
tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.
A
vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük
és letakarva melegen tartjuk.
A
hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús
alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a
narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
A karajszeletekre öntjük a szószt, majd
megszórjuk reszelt narancshéjjal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu