marți, 25 septembrie 2012

FRIPTURA DE CURCAN CU MASLINE VERZI


INGREDIENTE
700g piept de curcan dezosat
100g masline verzi umplute cu gogosari
2 cepe
3 catei de usturoi
1 ou
patrunjel verde tocat
sare, piper
1 ceapa mare
2 rosii
1 morcov
600g cartofi noi
4 lg ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Pieptul de curcan se spala si se usuca bine cu prosoape absorbante
si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire,
dupa care se amesteca bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se aseaza umplutura (nu toata) in cele trei crestaturi.
Se leaga bine cu o sfoara si se aseaza intr-un vas de yena.
La rosii se taie capacelele, se scobesc si se umplu cu amestecul de masline ramase.
Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari.
Rosiile se aseaza in cate un colt al vasului, iar legumele pe langa bucata de carne.
Se stropeste cu uleiul, se acopera cu folie
si se da la cuptorul preincalzit pt aproximativ 20 minute.
Se ia jos folia si se mai da la cuptor pentru inca 15-20 minute,
pana se rumeneste frumos iar legumele sunt bine facute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu