INGREDIENTE
700g piept de
curcan dezosat
100g masline
verzi umplute cu gogosari
2 cepe
3 catei de
usturoi
1 ou
patrunjel verde
tocat
sare, piper
1 ceapa mare
2 rosii
1 morcov
600g cartofi
noi
4 lg ulei de
masline
MOD DE
PREPARARE
Pieptul de
curcan se spala si se usuca bine cu prosoape absorbante
si se cresteaza de trei
ori pe lungime, dar nu de tot.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa si
usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire,
dupa care se amesteca
bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat.
Se condimenteaza cu sare si piper
dupa gust.
Se aseaza
umplutura (nu toata) in cele trei crestaturi.
Se leaga bine cu o sfoara si se
aseaza intr-un vas de yena.
La rosii se taie capacelele, se scobesc si se umplu
cu amestecul de masline ramase.
Legumele se
curata, se spala si se taie bucati mari.
Rosiile se aseaza in cate un colt al
vasului, iar legumele pe langa bucata de carne.
Se stropeste cu uleiul, se
acopera cu folie
si se da la cuptorul preincalzit pt aproximativ 20 minute.
Se
ia jos folia si se mai da la cuptor pentru inca 15-20 minute,
pana se rumeneste
frumos iar legumele sunt bine facute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu