marți, 25 septembrie 2012

Pui cu sampanie


Ingrediente:
- 3-4 pulpe mari intregi
- 1/2 lamaie verde
- o sticla de sampanie
- 3 rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 3-4 linguri de faina
- o ceapa mica, taiata foarte marunt
- patrunjel
- ulei pentru prajit
- 200ml de smantana dulce
Calim ceapa in ulei cat sa acopere bine cratita, dupa ce ceapa e calita, o stingem cu sampania (turnam toata sticla de sampanie peste ceapa). Punem patrunjelul tocat marunt si stoarcem lamaia, le lasam sa dea un clocot impreuna, apoi punem si carnea la fiert in sampanie, fara adaos de apa. Acoperim cratita si o lasam sa fiarba la foc potrivit.Intre timp, nu stam si fumam asa cum mi-a trecut mie prin cap sa fac, ci taiem usturoiul feliute si rosiile bucatele. Cand carnea e aproape fiarta, punem si usturoiul si rosiile peste ea. Le lasam sa fiarba pana cand rosiile se inmoaie, fara insa a se sfarma. Potrivim de sare si piper.
Cu un polonic luam din zeama de pe carne (atentie, carnea trebuie lasata sa fiarba pana cand sampania aproape ca se evapora, deci nu ramane suc din abundenta peste carne) si o amestecam cu smantana si faina din aproape in aproape, pentru a obtine un sos alb, foarte aromat.Noi am servit puiul cu sampanie alaturi de cartofii aurii, a caror reteta v-o prezint in postul urmator, pentru ca acesti cartofi se potrivesc de minune nu doar la puiul cu sampanie, ci in general ca si orice garnitura. Daca tineti post, ii puteti devora ca atare, sunt absolut deliciosi. Pofta mare sa aveti, sper sa va placa puiul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu