Ingrediente:
6 pulpe intregi
sare, piper
curry
boia
rozmarin
cimbru
1 punga pentru cuptor
Sos:
50 g unt
1 lingura faina
200 g smantana
200 ml lapte
1 lingura tarhon uscat
1 lingura otet
sare, piper
Mod de preparare:Spalam bine pulpele si le taiem in jumatate.Condimentama cu sare si
piper.In punga pentur cuptor punem restul condimentelor iar apoi carnea.
Inchidem punga cu clema si amestecam bine, pana se acopera toata carnea cu un
strat uniform de condimente.Intepam punga in mai multe locuri, cu un varful
unui cuit.Asezam apoi punga in tava si dam la cuptor ~ 1 ora. Cand sunt aproape
gata scoatem din cuptor si rupem punga. Mai lasam in cuptor 10-15 minute sa se
rumeneasca.Intre timp pregatim sosul:Oparim tarhonul in lapte. Intr-o oala cu
fundul mai gros punem untul la topit apoi adaugam faina si amestecam bine pana
se omogenizeaza. Stingem cu laptele fierbinte si amestecam energic, ca sa nu
ramana cocoloase. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu.La final
adaugam smantana iar apoi otetul si lasam sa mai dea 2-3 clocote.Servim sosul
cald cu pulpele de pui rumenite. Noi am avut o garnitura de cartofi copti
umpluti cu branza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu