marți, 25 septembrie 2012

Pui la punga cu sos de tarhon


Ingrediente:
6 pulpe intregi
sare, piper
curry
boia
rozmarin
cimbru
1 punga pentru cuptor
Sos:
50 g unt
1 lingura faina
200 g smantana
200 ml lapte
1 lingura tarhon uscat
1 lingura otet
sare, piper
Mod de preparare:Spalam bine pulpele si le taiem in jumatate.Condimentama cu sare si piper.In punga pentur cuptor punem restul condimentelor iar apoi carnea. Inchidem punga cu clema si amestecam bine, pana se acopera toata carnea cu un strat uniform de condimente.Intepam punga in mai multe locuri, cu un varful unui cuit.Asezam apoi punga in tava si dam la cuptor ~ 1 ora. Cand sunt aproape gata scoatem din cuptor si rupem punga. Mai lasam in cuptor 10-15 minute sa se rumeneasca.Intre timp pregatim sosul:Oparim tarhonul in lapte. Intr-o oala cu fundul mai gros punem untul la topit apoi adaugam faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Stingem cu laptele fierbinte si amestecam energic, ca sa nu ramana cocoloase. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu.La final adaugam smantana iar apoi otetul si lasam sa mai dea 2-3 clocote.Servim sosul cald cu pulpele de pui rumenite. Noi am avut o garnitura de cartofi copti umpluti cu branza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu