Hozzávalók
4 főre:
600
g csontozott sertéskaraj
400
g csiperke gomba
2
púpus evőkanál sertészsír
2
közepes fej vöröshagyma
1
cső hegyes, erős paprika
1
tk csípős Pirosarany
1
tk csemege Pirosarany
fél
paradicsom
1
tk só
3
tk őrölt pirospaprika:fűszerpaprika)
3
ek tejföl (20 %-os)
Elkészítés:
A
megtisztított húst ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
A
megpucolt hagymát felaprítjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket
egyenként megforgatjuk benne és fehéredésig sütjük.
Rászórjuk
a fűszerpaprikát, a sót és kevés vízzel felengedjük (időnként, ha szükséges,
pótoljuk a vizet).
Belerakjuk
a felszeletelt zöldpaprikát, a kétféle Pirosaranyat és a paradicsomot.
Lassú
tűzön főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Amikor
a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, amivel kb. 15 percig
tovább főzzük.
A
legvégén belekeverjük a tejfölt, és összerottyantjuk.
Deszkáról
szaggatott, házilag készített galuskával kínáljuk.
Elkészitési
ideje: kb 2 óra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu