marți, 25 septembrie 2012

Bakonyi sertésszelet


Hozzávalók 4 főre:
600 g csontozott sertéskaraj
400 g csiperke gomba
2 púpus evőkanál sertészsír
2 közepes fej vöröshagyma
1 cső hegyes, erős paprika
1 tk csípős Pirosarany
1 tk csemege Pirosarany
fél paradicsom
1 tk só
3 tk őrölt pirospaprika:fűszerpaprika)
3 ek tejföl (20 %-os)
Elkészítés:
A megtisztított húst ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
A megpucolt hagymát felaprítjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket egyenként megforgatjuk benne és fehéredésig sütjük.
Rászórjuk a fűszerpaprikát, a sót és kevés vízzel felengedjük (időnként, ha szükséges, pótoljuk a vizet).
Belerakjuk a felszeletelt zöldpaprikát, a kétféle Pirosaranyat és a paradicsomot.
Lassú tűzön főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, amivel kb. 15 percig tovább főzzük.
A legvégén belekeverjük a tejfölt, és összerottyantjuk.
Deszkáról szaggatott, házilag készített galuskával kínáljuk.
Elkészitési ideje: kb 2 óra



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu