Ingrediente:
2 cepe mari
4 catei de usturoi
2 frunze de dafin
2 linguri ulei
750 ml rosii pasate
400 g rosii taiate cuburi
2,5 l supa de vita sau apa
1 ardei iute
1/2 legatura patrunjel
650 g carne tocata vita sau amestec
6 linguri malai
1 ou
50 ml lapte
1/2 ceasca orez
sare,piper macinat, chimen macinat
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie cubulete ardeiul
iute, ceapa si usturoiul. Se pune uleiul la incins si se caleste jumatate din
cantitatea de ceapa si usturoi impreuna cu frunzele de dafin. Dupa ce s-au
inmuiat se adauga rosiile pasate, rosiile cuburi, ardeiul iute si supa de vita.
Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic cca 15 minute.Se amesteca carnea
tocata cu restul de ceapa si usturoi, cu oul, laptele, malaiul si jumatate din
verdeata tocata. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen. Se ia cate o lingurita
din compozitie si se formeaza perisoarele.Se adauga perisoarele in supa
impreuna cu orezul spalat bine si se lasa sa fiarba inca 15 minute, dupa care
se condimenteaza cu sare si piper, se adauga restul de patrunjel si se mai lasa
sa fiarba inca 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu