Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben
Hozzavalok:
- 50 dkg csirkemáj
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 nagy gerezd fokhagyma
- 2 db fehér húsú paprika
- fél marék friss bazsalikom
- egy kis rozmaringág
- majoranna
- őrölt bors
- 1 kis doboz tejföl
- 4 ek mustár
- 4 ek olívaolaj
- elkeszitese
- A májat megtisztítjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy sütőtálba tesszük.
- A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd fél centisre szeleteljük. A paprikát szintén fél centis karikákra vágjuk. A fokhagymát a lehető legvékonyabbra szeljük.
- A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk.
- Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt, mustárt, olajat, majd hozzáadjuk a fűszereket.
- A zöldségeket és a mártást is a májhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a mártás mindent szépen befedjen.
- A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a sütőbe.
- Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz (vigyázzunk, hogy a máj ne száradjon ki).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu