sâmbătă, 22 septembrie 2012

Hagymás csirkemáj fűszeres tejfölben

Hozzavalok:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 db fehér húsú paprika
  • fél marék friss bazsalikom
  • egy kis rozmaringág
  • majoranna
  • őrölt bors
  • 1 kis doboz tejföl
  • 4 ek mustár
  • 4 ek olívaolaj
  • elkeszitese
  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, lecsepegtetjük, és egy sütőtálba tesszük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát félbevágjuk, majd fél centisre szeleteljük. A paprikát szintén fél centis karikákra vágjuk. A fokhagymát a lehető legvékonyabbra szeljük.
  3. A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk.
  4. Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt, mustárt, olajat, majd hozzáadjuk a fűszereket.
  5. A zöldségeket és a mártást is a májhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, hogy a mártás mindent szépen befedjen.
  6. A tálat letakarjuk alufóliával, majd betesszük a sütőbe.
  7. Lefedve kb. 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve, addig pirítjuk, míg szép színe lesz (vigyázzunk, hogy a máj ne száradjon ki).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu