Hozzávalók:
40 dkg báránycomb
1
fej vöröshagyma
1
evőkanál fűszerpaprika
1
teáskanál köménymag
2
babérlevél
3
evőkanál citromlé
2
db kockacukor
1
teáskanálnyi citromhéj
2
dl tejföl
1
evőkanál sertészsír
1
evőkanál finomliszt
só,
bors
Elkészítés:
A húst hideg vízben többször átmossuk, 3-4 cm
nagyságú darabokra szeleteljük. A zsírt megolvasztjuk, és az apróra vágott
vöröshagymát megfonnyasztjuk. Rászórjuk a köménymagot, beletesszük a feldarabol
húst, majd a lisztet, és együtt pirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát,
felengedjük 2,5 – 3 liter vízzel. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
babérlevelet. Fedővel lefedjük. A húst puhára főzzük. A kockacukrot, a
citromhéjat, a citromlevet egy merőkanálnyi húslével elkeverjük, és a leveshez
keverjük. Felfőzzük, majd levesszük a tűzről. Fehér kenyeret, tejfölt kínálunk
hozzá.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu