marți, 25 septembrie 2012

PIEPT DE CURCAN CU SOS DE MERE


INGREDIENTE

un piept de curcan
un varf de cutit de salvie
putin rozmarin
un praf de nucsoara
sare
piper proaspat macinat
ulei de masline
zeama de la o portocala
Ingrediente pentru sosul de mere:
un cubulet de unt
zeama de la o portocala
50 g zahar
un baton scortisoara
un varf cutit nucsoara
2-3 mere (de preferinta golden pentru ca sunt mai dulci)curatate de coaja si taiate cubulete
MOD DE PREPARARE
Hai sa-i dam drumul! Incingem cuptorul, punem pieptul intr-o tava si ingredientele mai sus enumerate, acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam curcanul sa bolboroseasca o vreme in legea lui. Cand e aproape gata inlaturam folia pentru a se rumeni nitel.
Ca sa nu pierdem vremea incepem sa preparam sosul: topim untul intr-o tigaie, adaugam zeama de portocala, zaharul, scortisoara, nucsoara. Amestecam si incorporam merele, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic vreo 25 min. pana obtinem un sos gros, dulce,delicios.
Cand sunt gata si curcanul si sosul pregatim un platou cu cateva felii de curcan, putin sos de mere alaturi si decoram dupa bunul nostru plac .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu