marți, 25 septembrie 2012

Pulpe si aripioare crocante, la cuptor


Ingrediente:
2 pulpe inferioare de pui
2 pulpe superioare de pui
2 aripioare de pui
sau, desigur, bucatile de pui preferate
1 lingura de paprika dulce (cine prefera mai picant, poate sa faca un amestec intre paprika dulce si iute)
3 linguri cu varf de faina (integrala am folosit eu)
2 linguri cu fulgi de cocos
3 linguri cu varf de chips de cartofi maruntiti (sau pesmet)
1/2 de ceapa mica
2 catei de usturoi
2 linguri cu varf cu mustar
40 de ml. de ulei de masline extravirgin
sare si piper
Preparare:
Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza. Mustarul se amesteca cu uleiul turnat putin cate putin, obtinand un sos dens, ca o maioneza: Se adauga ceapa si usturoiul foarte fin tocate: Pentru prepararea amestecului pentru crusta, fiecare este liber sa combine conform gusturilor sale, fiind permise o multime de combinatii de ierburi uscate si tot felul de condimente. Eu am amestecat faina cu paprika, am adaugat fulgii de cocos si cele 3 linguri de chips de cartofi maruntiti: Bucatile de pui sarate si piperate se ung pe toata suprafata cu sosul de mustar, ulei si ceapa, apoi se tavalesc prin amestecul pentru crusta, acoperindu-le bine: Se aseaza bucatile astfel pregatite intr-o tava acoperita cu hartie de copt: Se introduce tava in cuptorul preincins la 200 de grade (ventilat, daca e posibil). Timpul de coacere variaza in functie de marimea bucatilor de pui, eu le-am le-am intors dupa 20 de minute, continuand coacerea pana la trecerea a 45 de minute, in total. Puiul este gata atunci cand are crusta rumena fara a fi arsa iar intepandu-l adanc cu o scobitoare nu elibereaza deloc sange.Merge cu orice garnitura se prefera, noi am optat pentru salata verde si cartofi la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu