marți, 25 septembrie 2012

Részeges csirke


Hozzávaló 4 főre 
8 db csirkecomb (alsó és felső, vagy vegyesen)
4 szelet bacon
3-4 ek olaj
1-2 szelet füstölt szalonna
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
Elkészítés 
A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
A húsok alá öntjük a bort.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu