hozzávalók
4 főre
4
szép szelet sertéskaraj (vagy pulyka-, csirkemell)
4
szelet gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)
kb.
15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt
vegyesen)
Panírozáshoz:
2
db tojás
zsemlemorzsa
liszt
olaj
só
elkészítés
A
hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfoljuk, fólia vagy egy nylonzacskó
alatt.
Sózzuk,
mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet sonkát és arra reszelt sajtot.
Formásra
felgöngyöljük és alufóliába tekerjük.
Gőz
fölött pároljuk 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés
közben és a sajt sem fog kifolyni.
Tojás,
liszt, zsemlemorzsába panírozzuk, bő, nem túl forró olajban szép pirosra
sütjük.
Tálalásnál
ferdén szeleteljük, reszelt füstölt sajttal meghintjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu