marți, 25 septembrie 2012

Cordon Bleu


hozzávalók 4 főre 
4 szép szelet sertéskaraj (vagy pulyka-, csirkemell)
4 szelet gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)
kb. 15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt  vegyesen)

Panírozáshoz:
2 db tojás
zsemlemorzsa
liszt
olaj
elkészítés 
A hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfoljuk, fólia vagy egy nylonzacskó alatt.
Sózzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet sonkát  és arra reszelt sajtot.
Formásra felgöngyöljük és alufóliába tekerjük.
Gőz fölött pároljuk 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben  és a sajt sem fog kifolyni.
Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozzuk, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütjük.
Tálalásnál ferdén szeleteljük, reszelt füstölt sajttal meghintjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu