marți, 25 septembrie 2012

Sos de rosii cu piept de pui si busuioc


un piept de pui
2 cani suc rosii
100 ml apa
5 rosii
sare
piper
100 ml vin alb
2-3 catei usturoi
busuioc proaspat
o lingurita/doua zahar
ulei de masline (merge si de floarea soarelui).Rosiile se toaca (nu marunt).Se incinge ulei intr-o cratita .Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute.Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.Separat se taie cubulete pieptul de pui.Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile.se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust).Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 35-40 minute.La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, cu sau fara branza rasa deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu