marți, 25 septembrie 2012

Placinta saseasca


Ingrediente:

800 ml lapte
220 g gris
500 g branza de vaci
5 oua
200 g zahar
50 g faina
50 g unt
50 g pesmet
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
sare, zahar pudra
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar). Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal grisul fiert.Se amesteca bine branza cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale.Se intinde peste gris si se coace in cuptor pana se rumeneste(aprox.30 de minute).Se pudreaza cu zahar praf cand s-a racit si se mananca pe loc


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu