INGREDIENTE
* 1 cană de bere neagră (dacă nu aveți, merge şi blondă)
* 1 linguriță de făină
* 2 lingurițe ulei de măsline
* 5 căței usturoi - tocați
* 1 / 4 linguriță de sare, pentru amestecul de bere
* 1 dovlecel galben, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
* 1 zucchini, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
* câteva fire de ceapă verde ( sau 1 ceapă roșie medie, tăiată în inele)
* 2 lingurițe boia de ardei (de preferat iute)
* 1 / 4 linguriță de sare şi un vârf de cuţit de piper pentru amestecul de
condimente
(opțional puteți folosi puţin chimen)
* 4 bucăți pui ( cel mai potrivit este pieptul de pui fără piele , tăiat în
jumătăți)
* 4 felii lămâie sau lime
MOD DE PREPARARE
1. Turnați berea într-o cratiţă de 4 litri şi aduceţi la fierbere
(atenție
se va face spumă aproape până sus); se fierbe 3 minute,
amestecând în jos
spuma, până se reduce la 1/2 ceașcă.
Îndepărtați de pe foc şi adăugați în
ploaie făina cernută până se amestecă,
apoi uleiul de măsline, usturoiul pisat
şi sarea. În cazul în care făina face cocoloașe ,
treceți amestecul prin sită
înainte de a adăuga usturoiul.
Lăsați acest sos să se răcească la temperatura
camerei.
2. Încălziți cuptorul la 180 grade. Spălați bine şi tăiați în felii groase
dovlecelul galben,
zucchini şi ceapa verde . Eu am scobit puţin dovleceii...
3. Într-o ceașcă mică, se amestecă împreună boiaua de ardei, piperul, sarea
( chimen dacă folosiți) şi frecați puiul
cu acest amestec de condimente.
4. Tăiaţi pătrate din hârtia de copt şi îndoiți în jumătate pe diagonală,
apoi deschideți hârtia pe o suprafață plată.
Împrăștiați dovleceii şi ceapa verde
pe una din feţele triunghiulare ale hârtiei de copt.
Peste dovlecei așezați
puiul frecat cu condimente.
Peste pui turnați cu lingura, 2
linguri din amestecul de bere .
La sfârșit adăugați 2 felii de lămâie( lime)
peste pui.
5. Împăturiți partea neocupată a
hârtiei de copt peste pui că să-l acopere,
apoi puneţi marginile împreună, de jur împrejur, ca să
închideți pachetul foarte bine.
Repetați operația şi cu restul de
pachete. Lucrați cu câte un pachet odată.
6. Așezați pachetele în tavă pe o foaie de copt mare.
Coaceţi aprox. 30 minute sau până când pachetele se umflă şi hârtia este uşor
rumenită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu