hozzávalók 4 főre
- 50 dkg masni tészta (de lehet más is)
- 2 dkg húsos szalonna
- 60 dkg gomba
- 2 db zöldpaprika v. kaliforniai paprika
- 2 cs újhagyma
- 2-3 db paradicsom
- 25 dkg majonéz
- 150 g tejföl
- só
- bors
- cukor
- citromlé
elkészítés
- A tésztát kifőzzük, hűlni hagyjuk.
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Ezt is megpirítjuk, sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük, majd félretesszük.
- A paprikát és a paradicsomot kockákra, a hagymát karikákra vágjuk és összekeverjük a gombával és a szalonnával.
- Fokhagymás tartármártást készítünk: majonéz, tejföl, fokhagyma, só, bors, cukor, mustár és citromlé.
- Az összes hozzávalót összekeverjük, ízlés szerint reszelhetünk bele kevés sajtot és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu