marți, 25 septembrie 2012

Tésztasaláta


hozzávalók 4 főre
  • 50 dkg masni tészta (de lehet más is)
  • 2 dkg húsos szalonna
  • 60 dkg gomba
  • 2 db zöldpaprika v. kaliforniai paprika
  • 2 cs újhagyma
  • 2-3 db paradicsom
  • 25 dkg majonéz
  • 150 g tejföl
  • bors
  • cukor
  • citromlé
elkészítés
  1. A tésztát kifőzzük, hűlni hagyjuk.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Ezt is megpirítjuk, sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük, majd félretesszük.
  3. A paprikát és a paradicsomot kockákra, a hagymát karikákra vágjuk és összekeverjük a gombával és a szalonnával. 
  4. Fokhagymás tartármártást készítünk: majonéz, tejföl, fokhagyma, só, bors, cukor, mustár és citromlé.
  5. Az összes hozzávalót összekeverjük, ízlés szerint reszelhetünk bele kevés sajtot és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu