marți, 25 septembrie 2012

Tükörtojásos rakott krumpli


hozzávalók 6 főre 
8-10 db héjában főtt burgonya
12 db tojás
12 db (2 mm vastag) szelet főtt, füstölt tarja
ételízesítő
bors
szárított petrezselyemzöld
2 dkg zsír vagy vaj
20 dkg reszelt sajt
elkészítés 
Egy jénait kikenünk zsírral vagy vajjal. A már kihűlt krumpli felét karikára vágva a jénai aljára sorakoztatjuk szorossan. Ételízesítővel, borssal, petrezselyemmel leheletnyire megszórjuk.
Ráfektetjük a tarja felét, és mindegyik közepét picit lenyomjuk, hogy kis fészek alakuljon ki. Ide ütjük a nyers tojásokat, minegyik közepére. Szintén ételízestővel és borssal megszórjuk.
Ezt a lerakást megint megismételjük: krumpli, ételízesítő, bors, petrezselyemzöld, főtt-füstőlt tarja, nyers tojás, ételízesítő, bors, petrezselyemzöld.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük (ez sütőtől függ). Akkor jó, ha a tetején a tojás olyanra megsült, mint amikor tükörtojást sütünk.
Ekkor ráreszeljük a sajtot, és csak ráolvasztás céljából 2 -3 percre visszatesszük a sütőbe.
sütési hőfok: 180 °C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu