hozzávalók
6 főre
8-10
db héjában főtt burgonya
12
db tojás
12
db (2 mm vastag) szelet főtt, füstölt tarja
ételízesítő
bors
szárított
petrezselyemzöld
2
dkg zsír vagy vaj
20
dkg reszelt sajt
elkészítés
Egy
jénait kikenünk zsírral vagy vajjal. A már kihűlt krumpli felét karikára vágva
a jénai aljára sorakoztatjuk szorossan. Ételízesítővel, borssal,
petrezselyemmel leheletnyire megszórjuk.
Ráfektetjük
a tarja felét, és mindegyik közepét picit lenyomjuk, hogy kis fészek alakuljon
ki. Ide ütjük a nyers tojásokat, minegyik közepére. Szintén ételízestővel és
borssal megszórjuk.
Ezt
a lerakást megint megismételjük: krumpli, ételízesítő, bors, petrezselyemzöld,
főtt-füstőlt tarja, nyers tojás, ételízesítő, bors, petrezselyemzöld.
Előmelegített
sütőben kb. 15-20 percig sütjük (ez sütőtől függ). Akkor jó, ha a tetején a
tojás olyanra megsült, mint amikor tükörtojást sütünk.
Ekkor
ráreszeljük a sajtot, és csak ráolvasztás céljából 2 -3 percre visszatesszük a
sütőbe.
sütési
hőfok: 180 °C
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu