marți, 25 septembrie 2012

Friptura de miel cu iaurt si lamaie


Ingrediente:

carne de miel transata in bucati potrivite
700 ml iaurt gras
o lamaie
1 lingura de coriandru boabe, zdrobit
4-5 catei de usturoi
sare
piper
ulei de masline
Am transat o carcasa de miel, mai intai indepartand pulpele - pe cea din spate am dezosat-o cu grija, astfel incat sa ramana intr-o singura bucata (pulpa din fata am taiat-o pur si simplu in bucati potrivite): In blender se macina coaja de lamaie, coriandrul si usturoiul: Intr-un vas se amesteca iaurtul, mixtura aromata, sare, piper, zeama de lamaie si o unda de ulei de masline: Sosul are un gust deosebit de bun, si intotdeauna pastram cam 350 ml (un borcan) pentru a-l servi langa friptura.In pungi (sau intr-o punga mai incapatoare) se pun bucatile de carne impreuna cu sosul de iaurt ramas, se leaga pungile si se lasa peste noapte la frigider: A doua zi dis de dimineata trecem la finalizarea preparatului -Se aseaza toata carnea in tava si se stropeste cu putin ulei de masline, apoi se da la cuptor la 190 de grade, pentru aproximativ o ora. Cand friptura este rumenita frumos, si o scobitoare introdusa in carne intra cu usurinta, eliberand sucuri clare, carnea este gata: Se serveste cu o garnitura la alegere, noi am preferat cartofi copti, salata verde si sosul de iaurt.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu