Ingrediente:
carne
de miel transata in bucati potrivite
700
ml iaurt gras
o
lamaie
1
lingura de coriandru boabe, zdrobit
4-5
catei de usturoi
sare
piper
ulei
de masline
Am
transat o carcasa de miel, mai intai indepartand pulpele - pe cea din spate am
dezosat-o cu grija, astfel incat sa ramana intr-o singura bucata (pulpa din
fata am taiat-o pur si simplu in bucati potrivite): In blender se macina coaja
de lamaie, coriandrul si usturoiul: Intr-un vas se amesteca iaurtul, mixtura
aromata, sare, piper, zeama de lamaie si o unda de ulei de masline: Sosul are
un gust deosebit de bun, si intotdeauna pastram cam 350 ml (un borcan) pentru
a-l servi langa friptura.In pungi (sau intr-o punga mai incapatoare) se pun
bucatile de carne impreuna cu sosul de iaurt ramas, se leaga pungile si se lasa
peste noapte la frigider: A doua zi dis de dimineata trecem la finalizarea
preparatului -Se aseaza toata carnea in tava si se stropeste cu putin ulei de
masline, apoi se da la cuptor la 190 de grade, pentru aproximativ o ora. Cand
friptura este rumenita frumos, si o scobitoare introdusa in carne intra cu
usurinta, eliberand sucuri clare, carnea este gata: Se serveste cu o garnitura
la alegere, noi am preferat cartofi copti, salata verde si sosul de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu