marți, 25 septembrie 2012

Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon


Ingrediente  8 persoane
500 g pulpa porc
1 legaturi morcov
2 cepe
200 g smantana
2 oua intregi (mai mici) sau unul mare
2 linguri tarhon in otet
 otet
 sare
 piper
Se spala carnea si se taie cubulete mici. Se punecarnea in apa rece
cu o lingurita de sare
si se lasa sa fiarba, 
spumand mereu, pana carnea a fost moale si apa era clara. Separat,
se curata legumele si se dau pe razatoare, 
apoi se calesc 10 minute in ulei de masline.
Morcovii caliti asa au dat o culoare frumoasa ciorbitei.
Dupa ce se calesc morcovii, se adauga carnea scursa, si se adauga apa fierbinte,
si se lasa sa fiarba acoperit, pana carnea este fiarta. Se adauga sare, piper,
otet dupa gust si se stinge focul.
  Se lasa ciorba sa se ohihneasca 15 minute. In timpul asta,
se bat ouale intregi cu smantana si se adauga tarhonul maruntit.
Cand ciorba s-a odihnit destul, se drege, turnand peste ea amestecul de oua si smantana,
peste care se toarna aprox 3oo ml ciorba fierbinte. Se serveste musai cu ardei iute!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu