marți, 25 septembrie 2012

Palócleves


Hozzávalók-30 dkg  sertés comb,25 dkg  zöldbab,25 dkg  burgonya,1 db  Knorr Gulyásleves-kocka ,3 evőkanál  olaj ,10 dkg  vöröshagyma,2 dl  tejföl,1 evőkanál  liszt,3 db  fokhagyma gerezd, só, bors, babérlevél,fűszer paprika
Elkészítés-A vöröshagymákat hámozzuk meg, és vágjuk apróra.Egy nagyobb lábasban hevítsük meg a 3 evőkanál olajat, tegyük rá a hagymát és pirítsuk üvegesre.A sertéscombot vágjuk apró kockákra, majd tegyük a hagymára, és nagy lángon fehéredésig süssük a húskockáinkat.Ha ezzel megvagyunk, húzzuk le a tűzről a lábast, és szórjuk meg az egészet fűszerpaprikával. Keverjük el jó alaposan, majd tegyük vissza a tűzre.Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.Fűszerezzük sóval, borssal, tegyünk bele egy Knorr gulyásleves kockát, a babérleveleket, valamint a 3 fokhagymagerezdet. Tehetünk bele még ízlés szerint őrölt köményt, és csípős paprikát isHámozzuk meg a krumplit, és vágjuk kis kockákra.A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét, és daraboljuk fel 2 cm-es darabokra. Készíthetjük üveges, vagy fagyaszott zöldbabból is.Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot és a burgonyát és öntsük fel kb. 1,5L vízzel.Főzzük még kb 30 percet, ameddig minden megpuhul.1 evőkanál lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, és sűrítsük be vele a levest.Még főzzük pár percig, hogy ne legyen liszt ízű a leves.
Tipp: A tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kitűnő egytálétel, palacsintával, vagy fánkkal kínálhatjuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu