Hozzávalók-30 dkg sertés comb,25 dkg zöldbab,25 dkg burgonya,1 db
Knorr Gulyásleves-kocka ,3 evőkanál olaj ,10 dkg
vöröshagyma,2 dl tejföl,1 evőkanál liszt,3 db
fokhagyma gerezd, só, bors, babérlevél,fűszer
paprika
Elkészítés-A vöröshagymákat hámozzuk
meg, és vágjuk apróra.Egy nagyobb lábasban hevítsük meg a 3 evőkanál olajat,
tegyük rá a hagymát és pirítsuk üvegesre.A sertéscombot vágjuk apró kockákra,
majd tegyük a hagymára, és nagy lángon fehéredésig süssük a húskockáinkat.Ha
ezzel megvagyunk, húzzuk le a tűzről a lábast, és szórjuk meg az egészet
fűszerpaprikával. Keverjük el jó alaposan, majd tegyük vissza a tűzre.Öntsük fel
annyi vízzel, hogy ellepje.Fűszerezzük sóval, borssal, tegyünk bele egy Knorr
gulyásleves kockát, a babérleveleket, valamint a 3 fokhagymagerezdet. Tehetünk
bele még ízlés szerint őrölt köményt, és csípős paprikát isHámozzuk meg a krumplit,
és vágjuk kis kockákra.A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét, és
daraboljuk fel 2 cm-es darabokra. Készíthetjük üveges, vagy fagyaszott
zöldbabból is.Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot és a burgonyát és
öntsük fel kb. 1,5L vízzel.Főzzük még kb 30 percet, ameddig minden megpuhul.1
evőkanál lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, és sűrítsük be vele a
levest.Még főzzük pár percig, hogy ne legyen liszt ízű a leves.
Tipp: A tetejét megszórhatjuk
apróra vágott petrezselyemmel. Kitűnő egytálétel, palacsintával, vagy fánkkal
kínálhatjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu