hozzávalók
4 főre
30-35
dkg főtt makaróni tészta
3
ek olívaolaj
1
fej hagyma
1
zöldpaprika
2
gerezd fokhagyma
4
paradicsom
10
dkg serrano sonka (magyar füstölt sonka is jó)
1
szál kolbász
10
dkg reszelt cheddar sajt
elkészítés
A
hagymát apró kockára vágjuk. A paprika magját eltávolítjuk és szintén nagyon
apróra felkockázzuk. A fokhagymát összezúzzuk. A tésztát sós vízben megfőzzük.
A paradicsomok héját lehúzzuk, apró kockára vágjuk.
Az
olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük
és megpároljuk benne a hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Sűrű
mártást kell, hogy kapjunk.
Beledobjuk
az apró kockára vágott sonkát és a felkarikázott kolbászt. Borssal fűszerezzük.
Ha a sonka és kolbász átmelegedett,
keverjük hozzá a kifőtt makarónit.
Egy
tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt cheddarral és kb. 10 perc alatt a
sajtot ráolvasztjuk a tetejére (forró sütőben).
Melegen
tálaljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu