marți, 25 septembrie 2012

Kolbászos makaróni


hozzávalók 4 főre 
30-35 dkg főtt makaróni tészta
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
10 dkg serrano sonka (magyar füstölt sonka is jó)
1 szál kolbász
10 dkg reszelt cheddar sajt
elkészítés 
A hagymát apró kockára vágjuk. A paprika magját eltávolítjuk és szintén nagyon apróra felkockázzuk. A fokhagymát összezúzzuk. A tésztát sós vízben megfőzzük. A paradicsomok héját lehúzzuk, apró kockára vágjuk.
Az olívaolajat  egy serpenyőben felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Sűrű mártást kell, hogy kapjunk.
Beledobjuk az apró kockára vágott sonkát és a felkarikázott kolbászt. Borssal fűszerezzük. Ha a sonka és kolbász  átmelegedett, keverjük hozzá a kifőtt makarónit.
Egy tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt cheddarral és kb. 10 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk a tetejére (forró sütőben).
Melegen tálaljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu