Ingrediente
1 piept de pui dezosat
2 cepe albe
1 morcov
50ml apa
350ml bulion
150ml suc din compot de ananas
sare, piper, zahar
2-3lg otet
2 lg ketchup de casa
ananas din compot
1/2 conserva porumb
1lg rasa de faina
1 cana orez
Mod de preparare Se taie o ceapa juliene, morcovul rondele si se pun la calit in putin ulei
intr-o cratita. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
morcovul si scade apa. Se toarna 300ml bulion, sucul din compot si se lasa sa
fiarba cateva minute. Separat se amesteca faina cu restul de bulion dupa care
se toarna in tigaie amestecandu-se sa nu faca cocoloase. Se mai adauga
ketchupul dupa care se condimenteaza in funtie de gustul fiecaruia, dar trebuie
sa iasa sosul dulce-acrisor. Intre timp se pune intr-o tigaie 2-3 lg ulei la
incins si carnea taiata fasiute la prajit. Se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce a inceput sa prinda culoare turnam sosul obtinut peste carne. Lasam sa
dea cateva clocote, iar spre final se adauga ananasul taiat bucatele mici,
boabele de porumb si cealalta ceapa taiata juliene. Se mai lasa doua trei
minute si dam deoparte.Se serveste cu orez simplu. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu