Am folosit mușchiuleț de porc, pe care l-am
tăiat în rondele groase de 1 centimetru și jumătate. După ce le-am tăiat, le-am
prăfuit cu piper proaspăt măcinat (că-i mai aromat). Sare nu, pentru că sarea
întreține tendința mușchiului de porc de a se usca la frigere.Am încins tigaia
din fontă (am uitat să vă spun, e o mâncare gătită integral în aceeași tigaie,
se face în cel mult 12 minute), am picurat puțin ulei în ea și am pus carnea la
fript (prin puțin ulei înțeleg că tigaia a fost doar unsă). Trei minute pe
fiecare parte.După ce am întors carnea, am pus o mână de spanac tânăr în
tigaie, lângă carne. Puteam să-l mănânc crud dar parcă-mi place mai mult dacă-l
țin pe foc un minut, în sos de carne. Un minut l-am și ținut.În tigaia încă
fierbinte, am pus o ceașcă de smântână dulce și o lingură de fulgi de ciocolată
neagră (pe care eu singur i-am făcut, tăindu-i dintr-o tabletă de ciocolată cu
75% cacao). Am amestecat cu o lingură și în 30 de secunde am obținut sosul de
ciocolată.Am pus pe o farfurie carnea, spanacul sotat, o lingură zdravănă de
salată amestecată (adică mai multe tipuri de salată) în care am pus semințe de
rodie și pe care am uns-o ușor cu ulei de măsline extravirgin. Am presărat puțină
sare peste toate și am pus două linguri de sos de ciocolată peste carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu