miercuri, 10 octombrie 2012

Spaghetti alla carbonara


Ingrediente:

Spaghetti Combino- 100 g

Costiţă afumată - 80 g

Brânză de oaie maturată - 80 g

Ouă - 2 buc.

Ulei de măsline Primadonna - 40 ml

Sare - după gust

Piper - după gust

Pătrunjel proaspăt - o legătură

Mod de preparare:Se taie costiţa afumată în cubuleţe. Se pune un strop de ulei de măsline în tigaie, la încins. Se lasă costiţa afumată la rumenit, apoi se adaugă pastele fierte în prealabil, cu 4-5 linguri din apa în care au fiert. Într-un castron, batem un ou întreg şi un gălbenuş, pe care le amestecăm apoi cu brânza rasă şi pătrunjelul tăiat mărunt. Când apa din tigaie începe să fiarbă, adaugăm amestecul din castron, precum şi sare şi piper după gust. Vă întrebaţi cum se face că o reţetă atât de simplă poate fi atât de gustoasă? Secretul stă în faptul că nu folosim smântână în prepararea spaghetelor carbonara, ci apa în care am fiert pastele. Ingrediente pentru o porţie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu