Spaghetti alla carbonara
Ingrediente:
Spaghetti Combino-
100 g
Costiţă afumată -
80 g
Brânză de oaie
maturată - 80 g
Ouă - 2 buc.
Ulei de măsline
Primadonna - 40 ml
Sare - după gust
Piper - după gust
Pătrunjel proaspăt
- o legătură
Mod de preparare:Se taie costiţa afumată în cubuleţe. Se pune un strop de ulei de măsline
în tigaie, la încins. Se lasă costiţa afumată la rumenit, apoi se adaugă
pastele fierte în prealabil, cu 4-5 linguri din apa în care au fiert. Într-un
castron, batem un ou întreg şi un gălbenuş, pe care le amestecăm apoi cu brânza
rasă şi pătrunjelul tăiat mărunt. Când apa din tigaie începe să fiarbă, adaugăm
amestecul din castron, precum şi sare şi piper după gust. Vă întrebaţi cum se
face că o reţetă atât de simplă poate fi atât de gustoasă? Secretul stă în
faptul că nu folosim smântână în prepararea spaghetelor carbonara, ci apa în
care am fiert pastele. Ingrediente pentru o porţie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu