vineri, 12 octombrie 2012

Pui cu sos de smantana si tarhon


Ingrediente:
3 pulpe de pui
350-400 gr smantana
doua cepe
usturoi (dupa gust )
1-2 linguri amidon (optional)
sare
piper
tarhon
2 linguri unt

Mod de preparare:
Se incinge untul intr-o tigaie.

Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc.
Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile.
In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julien.
Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda.
Puneti capac si lasati sa fiarba la foc mic.
Cand sunt aproape fierte aveti doua variante:
- fie luati capacul si lasati sa scada sosul la jumatate si adaugati smantana.
- fie amestecati smantana cu amidonul, o diluati cu sos si o adaugati in cratita.
In al doilea caz veti avea mai mult sos, in primul renuntati la amidon dar aveti sos putintel.
Lasati sa fiarba fara capac, adaugati sare,piper si tarhon taiat marunt.
Mai lasati un clocot si gata.
Serviti cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu