Ingrediente:
1,200 kg carne de vita
80 g paine alba
80 g faina
800 ml lapte
70 g smantana
50 g unt
sare
Preparare:
Puneţi pâinea la înmuiat în apă. Spălaţi carnea, o fierbeţi, iar
când s-a răcit o tocaţi. Amestecaţi carnea cu pâinea stoarsă şi formaţi
perişoare, pe care le treceţi prin făină şi le fierbeţi în supa de carne.
Fierbeţi 2/3 din cantitatea de lapte. Dizolvaţi făina în laptele
rece rămas şi îl turnaţi în laptele clocotit, amestecând ca să nu se formeze
cocoloaşe. Fierbeţi sosul timp de 15 minute, la foc mic. Stingeţi focul,
adăugaţi smântâna, untul şi sare după gust şi omogenizaţi.
Scoateţi perişoarele cu o paletă, pe un platou şi turnaţi peste
ele sosul cald, în momentul servirii. Decoraţi platoul cu frunze de pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu