miercuri, 10 octombrie 2012

Perişoare de vită cu sos de smântână


Ingrediente:
1,200 kg carne de vita
80 g paine alba
80 g faina
800 ml lapte
70 g smantana
50 g unt
Cateva fire de patrunjel
sare

Preparare:
Puneţi pâinea la înmuiat în apă. Spălaţi carnea, o fierbeţi, iar când s-a răcit o tocaţi. Amestecaţi carnea cu pâinea stoarsă şi formaţi perişoare, pe care le treceţi prin făină şi le fierbeţi în supa de carne.
Fierbeţi 2/3 din cantitatea de lapte. Dizolvaţi făina în laptele rece rămas şi îl turnaţi în laptele clocotit, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe. Fierbeţi sosul timp de 15 minute, la foc mic. Stingeţi focul, adăugaţi smântâna, untul şi sare după gust şi omogenizaţi.
Scoateţi perişoarele cu o paletă, pe un platou şi turnaţi peste ele sosul cald, în momentul servirii. Decoraţi platoul cu frunze de pătrunjel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu