Kemencében sült pompos
hozzávalók 10 főre
·
1 kg liszt
·
1 ek só
·
langyos víz
Tetejére:
·
paprika
·
paradicsom
·
sajt
elkészítés:
30 dkg lisztből,
langyos vízből és az élesztőből csinálunk kovászt, legalább 2 óra
hosszat pihentetjük meleg helyen.Utána hozzáadjuk az összetört, főtt
krumplit, a sót,a maradék 70 dkg lisztet és annyi langyos vizet, hogy kelt
tésztánál valamivel keményebb legyen. Jól összedagasztjuk,meleg helyen
kelesztjük.Miközben felfűtjük a kemencét, megkel a tészta is.
Kiszakasztjuk, 4 cipót csinálunk belőle, és sütőlapát nagyságúra nyújtjuk.
Megszurkáljuk késsel, hogy sülés közben a levegő kijöjjön.Megkenjük tejföllel,
megszórjuk szeletelt lilahagymával, szalonna-, vagy vékony sonkaszeletekkel,
egy pár szelet paprikával és paradicsommal. Végül sajtot reszelünk
rá, majd megsütjük.Kemencében 10 perc alatt megsül.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu