joi, 11 octombrie 2012

Kemencében sült pompos

hozzávalók 10 főre
·         1 kg liszt
·         4 szem közepes nagyságú krumpli
·         5 dkg élesztő
·         1 ek só
·         langyos víz
Tetejére:
·         lilahagyma
·         tejföl
·         füstölt szalonna / sonka
·         paprika
·         paradicsom
·         sajt
 elkészítés:       
30 dkg lisztből, langyos vízből és az élesztőből csinálunk kovászt, legalább 2 óra hosszat pihentetjük meleg helyen.Utána hozzáadjuk az összetört, főtt krumplit, a sót,a maradék 70 dkg lisztet és annyi langyos vizet, hogy kelt tésztánál valamivel keményebb legyen. Jól összedagasztjuk,meleg helyen kelesztjük.Miközben felfűtjük a kemencét, megkel a tészta is. Kiszakasztjuk, 4 cipót csinálunk belőle, és sütőlapát nagyságúra nyújtjuk. Megszurkáljuk késsel, hogy sülés közben a levegő kijöjjön.Megkenjük tejföllel, megszórjuk szeletelt lilahagymával, szalonna-, vagy vékony sonkaszeletekkel, egy pár szelet paprikával és paradicsommal. Végül sajtot reszelünk rá, majd megsütjük.Kemencében 10 perc alatt megsül.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu