miercuri, 10 octombrie 2012

Svéd húsgolyó zöldborsmártással


hozzávalók 4 főre
60 dkg darálthús (sertés, marha vagy vegyesen)
1 tojás
2 dl 12 %-os tejföl
4 ek zselemorzsa
1 kisebb fej vöröshagyma vagy póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem
citrombors
Mártáshoz:
1 ek zöldbors
1 ek olaj
1 tk nádcukor
1 tk étkezési keményítő
mustár
Worchestershire szósz
2 dl tejszín

elkészítés
Az apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt.A morzsát elkeverjük a tejfölben, egy kicsit állni hagyjuk, majd összedolgozzuk a hússal.Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és serpenyőben kevés olajon gyakran átforgatva jól átsütjük.A mártáshoz a borsot az olajban átsütjük (vigyázzunk, mert pattoghat), hozzáadjuk a cukrot, felöntjük egy kevés vízzel, majd mustárral, sóval, worchestershire szósszal  ízesítjük. A tejszínt kikeverjük a keményítővel, a mártáshoz öntjük és pár percig jól összeforraljuk.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu