hozzávalók 4 főre
60 dkg darálthús
(sertés, marha vagy vegyesen)
1 tojás
2 dl 12 %-os tejföl
4 ek zselemorzsa
1 kisebb fej
vöröshagyma vagy póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem
só
citrombors
Mártáshoz:
1 ek zöldbors
1 tk nádcukor
1 tk étkezési
keményítő
só
mustár
Worchestershire szósz
2 dl tejszín
elkészítés
Az apróra vágott
hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott
fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt.A morzsát elkeverjük a
tejfölben, egy kicsit állni hagyjuk, majd összedolgozzuk a hússal.Vizes kézzel
gombócokat formázunk a masszából, és serpenyőben kevés olajon gyakran
átforgatva jól átsütjük.A mártáshoz a borsot az olajban átsütjük (vigyázzunk,
mert pattoghat), hozzáadjuk a cukrot, felöntjük egy kevés vízzel, majd
mustárral, sóval, worchestershire szósszal ízesítjük. A tejszínt
kikeverjük a keményítővel, a mártáshoz öntjük és pár percig jól összeforraljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu