luni, 29 aprilie 2013

Batyus virsli


Hozzávalók:1 cs. mirelit leveles tészta,9 db virsli,5 szelet baconszalonna,fél szál póréhagyma,mustár,só,bors.Tetejére:1 tojás sárgája,szezámmag.A mirelit tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, kinyújtjuk téglalap alakúra, és 9 részre vágjuk. A szalonna szeleteket félbe vágjuk, minden szelet tésztára egyet-egyet teszünk belőle, a vékony karikára szeletelt póréhagymával megszórjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A virsliket megkenjük mustárral, a szalonnára helyezzük, majd a tésztát lazán ráhajtjuk, széleit összenyomkodjuk. (A széleket az ujjammal picit bevizeztem, így könnyen összenyomható). Tepsibe helyezzük a roládokat, tetejüket tojássárgájával megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.A felengedett mirelit tésztát kinyújtva 9 részre vágjuk.





Mindegyik közepére egy fél szelet baconszalonnát helyezünk. Majd a vékonyra szeletelt póréhagymával szórjuk meg. A virsivel feltekerjük, széleit összenyomkodjuk. Tepsibe helyezve tojássárgával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Forró sütőben megsütjük. Még forrón tálaljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu