Hozzávalók:50 dkg csirkemell ,1-1
mokkáskanál őrölt római kömény és gyömbér + őrölt chili ízlés szerint,1 csokor
újhagyma,1 csokor petrezselyem,1 citrom leve,só bors.A mártogatóshoz: 1
doboz joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olíva olaj, (+ kellett volna
pirított szezámmag, de az enyémet megtámadták a molyok :/ az újhagymát itt már
kihagytam)Elkészítés:A húst a fűszerekkel, újhagymával és
petrezselyemmel egy késes darálóba tesszük és összedolgozzuk. Fél órát
pihentetjük majd vizes kézzel golyókat formázunk belőlük, kevés olajon -
többször megforgatva - egy serpenyőben megsütjük. A mártogatóshoz a joghurthoz
adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk (itt jöhet hozzá a pirított
szezámmag és az újhagyma) majd meglocsoljuk olíva olajjal.Kínálhatjuk salátával
vagy sült krumplival is.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu