Portie pentru 2 zile;Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov, 2 vinete medii ca
dimensiune, 2 dovlecei, 2 rosii,1 ardei verde, 1 legatura de marar verde, 2
linguri de sos de rosii 500 ml sos Bechamel sare, piper.Intai de toate curatam
vinetele si le taiem rondele de circa 1 cm grosime. Le punem intr-o tava pe
hartie de copt, turnam niste sare peste ele si le bagam la cuptor (incins la
180 grade), unde le tinem cam 10-15 minute pana se inmoaam intr-o tigaie
antiaderenta incinsa, eventual unsa cu putin ulei (in limita celor 3 picaturi
permise). Amestecam continuu, iar dupa 5 minute adaugam peste sosul de rosii si
il mai lasam pe foc inca 5-10 minute (continuand sa amestecam). De aici incolo
treaba e simpla. Luam un vas sau doua – in functie de dimensiunea acestora
(pentru cuptor, merge foarte bine si yena)
si punem mai intai un strat de vinete (urmariti in poza), apoi adaugam
un strat subtire din compozitia de morcovi si ceapa, apoi inca un strat din
dovleceii taiati rondele. Deasupra puneti iarasi un strat de morcovi si ceapa,
apoi inca unul de vinete, unul de rosii si ardei verde, taiati rondele. La sfarsit adaugam mararul taiat marunt si sosul Bechamel (daca vreti puteti sa puneti
un strat si in interior) pregatit anterior, si il nivelam bine peste toata
compozitia.Introducem vasele la cuptor (180-190 grade) si le lasam cca 1 ora
(pana prinde sosul de deasupra o culoare aramie).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu