luni, 29 aprilie 2013

Spenótos kalácsok



Hozzávalók:50 dkg liszt és amennyit még felvesz a gyúrásnál,3 dkg élesztő,1 teáskanál sütőpor,10 dkg spenótpüré,1 dl natúr joghurt,0,5 dl étolaj,1,5 dl langyos tej,1 teáskanál cukor,1,5 teáskanál só.      A kenéshez: 1 tojássárgája.A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a sütőport és összekeverjük. Az élesztős tejet elkeverjük a joghurttal, az olajjal majd a liszthez adjuk a spenótpürével együtt és bedagasztjuk a tésztát. (Ha a tészta lágy, adjunk hozzá lisztet.) Langyos helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk. Tizenkét egyenlő részre osztjuk. Mindet ujjnyi vastagra kisodorjuk, félbehajtjuk, a két végét ellentétes irányba megcsavarjuk, csiga alakban feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 15-20 percet kelesztjük, majd tojássárgájával megkenjük. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu