Hozzávalók:50
dkg liszt és amennyit még felvesz a gyúrásnál,3 dkg élesztő,1
teáskanál sütőpor,10 dkg spenótpüré,1 dl natúr joghurt,0,5
dl étolaj,1,5 dl langyos tej,1 teáskanál cukor,1,5
teáskanál só. A kenéshez: 1
tojássárgája.A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az
élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a sütőport és
összekeverjük. Az élesztős tejet elkeverjük a joghurttal, az olajjal majd a
liszthez adjuk a spenótpürével együtt és bedagasztjuk a tésztát. (Ha a tészta
lágy, adjunk hozzá lisztet.) Langyos helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük,
majd lisztezett felületen átgyúrjuk. Tizenkét egyenlő részre osztjuk. Mindet
ujjnyi vastagra kisodorjuk, félbehajtjuk, a két végét ellentétes irányba
megcsavarjuk, csiga alakban feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
és további 15-20 percet kelesztjük, majd tojássárgájával megkenjük. 180 fokos
sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu