Hozzávalók:1 cs. mélyhűtött leveles tészta,6 db
virsli,5 dkg parmezán sajt,pár szál zsályalevél,1 tojás
sárgája,2 ek. tej.szezámmag.A tésztát a csomagból kivéve
hagyjuk felengedni, majd hat darab háromszögre vágjuk, kinyújtjuk akkorára,
hogy kifli alakban a virslit belecsomagolhassuk. Előbb megszórjuk reszelt
sajttal, és csíkokra szelt zsályalevelekkel, majd a virslit ráhelyezve a
szélesebb oldala felöl, betekerjük a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe
rakjuk, tetejüket megkenjük tejjel felvert tojássárgájával, és meghintjük
szezámmaggal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-12 perc alatt arany
barnára sütjük. Ha kész, mindegyiket 3-5 szeletre vágjuk, majd mindegyik
falatkába egy-egy fogvájót helyezünk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu