luni, 29 aprilie 2013

Virsli pongyolában


Hozzávalók:1 cs. mélyhűtött leveles tészta,6 db virsli,5 dkg parmezán sajt,pár szál zsályalevél,1 tojás sárgája,2 ek. tej.szezámmag.A tésztát a csomagból kivéve hagyjuk felengedni, majd hat darab háromszögre vágjuk, kinyújtjuk akkorára, hogy kifli alakban a virslit belecsomagolhassuk. Előbb megszórjuk reszelt sajttal, és csíkokra szelt zsályalevelekkel, majd a virslit ráhelyezve a szélesebb oldala felöl, betekerjük a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük tejjel felvert tojássárgájával, és meghintjük szezámmaggal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-12 perc alatt arany barnára sütjük. Ha kész, mindegyiket 3-5 szeletre vágjuk, majd mindegyik falatkába egy-egy fogvájót helyezünk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu