marți, 30 aprilie 2013

Tort de salata boeuf


Ingrediente tort 26 cm:600 gr rasol vita,4-5 cartofi mari rosii,5 morcovi medii,1 telina medie,150 gr mazare,100 gr fasole verde,150 gr castraveti murati,125 gr gogosari murati,150 gr maioneza ,1 ceapa (pt fiert rasolul).Baza crocanta tort:250 gr grisine foarte crocante100 gr unt rece.Decor:100 gr maoneza,3-4 oua fierte tari,1 lingura ketchup bio,patrunjel,capere/masline.Preparare ;Pentru inceput punem gogosarii si castravetii intr-o strecuratoare sa se scurga bine.Intr-o oala incapatoare, punem 2-3 l de apa, adaugam rasolul spalat bine si 2 lingurite de sare.Dupa primul clocot, aruncam prima apa, spalam bine bine rasolul si oala. Umplem oala cu 2-3 l de apa calduta, adaugam rasolul spalat bine, telina curatata si taiata in felii, morcovii curatati si taiati in bucati de 3-4 cm si o ceapa intreaga, curatata, crestata la capete. Acoperim oala pe trei sferturi cu un capac si lasam carnea si legumele sa fiarba pe foc moderat pana cand sunt complet patrunse.Intr-o oala separata fierbem cartofii intregi, necuratati pana cand sunt patrunsi.Intr-o craticioara mai mica, fierbem mazarea si fasolea verde pana cand sunt patrunse.Scoatem rasolul, morcovii si telina din supa si le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga si sa se raceasca.Scoatem cartofii din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca complet. Scurgem mazarea si fasolea si le lasam si pe ele intr-o sita la scurs si racit.Taiem morcovii, telina, castravetii, gogosarii, rasolul, fasolea verde si cartofii curatati in patratele cat mai mici posibil si le punem intr-un vas.Adaugam maioneza ( eu folosesc mai putina maioneza de obicei dar puteti pune cat doriti dumneavostra) si amestecam cu grija. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il bagam la frigider.Pentru baza crocanta.Mixam grisinele cu untul foarte rece din frigider pana cand obtinem un “aluat” sfaramicios.Asamblare:Intr-un cerc detasabil, formam un strat de 2-3 cm din aluatul sfaramicios pe care-l presam bine cu ajutorul unei linguri.Adaugam salata boeuf si o nivelam frumos. Acoperim cercul cu folie de plastic alimentara si il lasam in frigider pentru 1-2 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.Indepartam cu grija cercul. Imbracam tortuletul intr-un strat de maioneza. Il ornam pe margini cu felii de ou fiert.Pentru ciufuletii de pe tort, am amestecam 1 lingura de ketchup cu 2 linguri de maioneza iar in varful fiecarui ciufulet am pus capere bine scurse si o frunza de patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu