Töltelék ( variálható, de
figyelembe kell venni az összetevők sósságát),4-5 evőkanál tejföl,4 gerezd
fokhagyma,paprika ( ez lehet zöldpaprika vagy csípős paprika, mi fél fél
arányba tettünk bele),póréhagyma vagy újhagyma, akár mindkettő,sonka, kockázott
bacon, kolbász,reszelt sajt.
Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és
hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit
egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy túl sós legyen a
töltelék! ( főleg a baconnél, kolbásznál, de variálni lehet a töltelékeket).Majd
a tésztából tépünk egy darabot, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kanál
tölteléket, majd batyu formába összefogjuk és a nyújtófa, illetve a kezünk
segítségével ovális vagy kör alakú formát csinálunk belőle! Így elkészítjük az összes
pupusast! Majd egy serpenyőbe /olaj nélkül/ beletesszük a pupusasokat és a
legkisebb lángon kb. 2-4 perc alatt aranybarnára sütjük! Ebből az adagból kb.
10-12 db készül el!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu