joi, 11 aprilie 2013

Pupusas



Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt,2 teáskanál sütőpor,2 teáskanál só,1 dl olaj,240 ml víz                                            
Töltelék ( variálható, de figyelembe kell venni az összetevők sósságát),4-5 evőkanál tejföl,4 gerezd fokhagyma,paprika ( ez lehet zöldpaprika vagy csípős paprika, mi fél fél arányba tettünk bele),póréhagyma vagy újhagyma, akár mindkettő,sonka, kockázott bacon, kolbász,reszelt sajt.                                                                                                   
 Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy túl sós legyen a töltelék! ( főleg a baconnél, kolbásznál, de variálni lehet a töltelékeket).Majd a tésztából tépünk egy darabot, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kanál tölteléket, majd batyu formába összefogjuk és a nyújtófa, illetve a kezünk segítségével ovális vagy kör alakú formát csinálunk belőle! Így elkészítjük az összes pupusast! Majd egy serpenyőbe /olaj nélkül/ beletesszük a pupusasokat és a legkisebb lángon kb. 2-4 perc alatt aranybarnára sütjük! Ebből az adagból kb. 10-12 db készül el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu