A recept hozzávalói ( 4személyre): 450 g pulykafilé bőr nélkül, 1 evőkanál
napraforgóolaj , 75 g vöröshagyma összevágva, 225 g zárt fejű gomba szeletelve,
50 g sima fehér liszt, 600 ml sovány tej ,1 evőkanál reszelt torma (nem
tejszínes tormamártás) ,2 evőkanál összevágott friss petrezselyem vagy
metélőhagyma ,só, fekete bors
A díszítéshez: friss petrezselyemszálak
Elkészítés:Vágjuk
a pulykát 1 cm-es csíkokra.Hevítsünk 1 kávéskanál olajat egy nkban, és pirítsuk benne a hagymát 5 percig, vagy amíg meg nem fonnyad.Kezünkkel
vékonyan kenjük be a pulykacsíkokat egy újabb kávéskanál olajjal. Tegyük a
hagymához, és kevergetve süssük 5 percig.Adjuk hozzá a gombát, a maradék
olajat, és kevergetve süssük még 2-3 percig.Szórjuk bele a lisztet. Süssük 1
percig, majd fokozatosan keverjük hozzá a tejet, az esetleg leragadt
húsfoszlányokat kaparjuk fel. Forraljuk 1 percig, majd vegyük a lángot
takarékra.Keverjünk bele tormát ízlés szerint, adjuk hozzá a fűszernövényeket,
és sózzuk, borsozzuk. Főzzük csendesen még 5 percig, majd díszítsük
petrezselyemmel, és tálaljuk.
Változat: Torma helyett használhatunk egész magos
mustárt.
Tipp:A tálaláshoz: Édesburgonya-pürével kínáljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu