luni, 29 aprilie 2013

Spenótos palacsinta



Hozzávalók:A 12 palacsintához:2 tojás,30 dkg liszt,2 dl tej,6 dl víz,1 dl olaj,fél teáskanál só,frissen őrölt bors,csipet szerecsendió,25 dkg friss spenót.A sonkás töltelékhez:25 dkg főtt, füstölt sonka,2-3 evőkanál házi natúr krémsajt,só, bors.A natúr krémsajtos töltelékhez:30 dkg natúr házi krémsajt, 1 gerezd fokhagyma,1 csokor snidling,1 csokor petrezselyemzöld,só, bors.A tejfölös töltelékhez:tejföl,10-15 dkg vegyes reszelt sajt.Elkészítés:A spenótot megpucoljuk, megmossuk és a rajta maradt vízzel egy lábosban csak addig forgatjuk, míg összeesik. Botmixerrel pürésítjük.A palacsintatésztát a hozzávalókból kikeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, 2-3 evőkanál vízzel még hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat, ha nem teflon a serpenyőnk, akkor vékonyan olajozzuk, nehogy leragadjanak.Elkészítjük a töltelékeket sorban. A főtt füstölt sonkát aprítóban krémesre keverjük a többi hozzávalóval. A natúr krémsajtot is elkeverjük az ízesítőkkel. A sonkakrémmel és a fűszeres sajtkrémmel megkenünk 4-4 palacsintát, feltekerjük.A maradék 4-et megkenjük a tejföllel, megszórjuk sajttal és kendőformára hajtjuk. Tetejére is jusson a sajtból.A palacsintákat ehetjük hidegen, vagy tálalás előtt átmelegítjük őket a forró sütőben 10 perc alatt.Készülhet úgy is, hogy egymásra rakjuk a palacsintákat a különböző töltelékekkel kenve, tetejére csak sima palacsinta kerüljön. Sütőben átsütjük, tortaszerűen szeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu