Hozzávalók:A 12 palacsintához:2
tojás,30 dkg liszt,2 dl tej,6 dl víz,1 dl olaj,fél
teáskanál só,frissen őrölt bors,csipet szerecsendió,25 dkg
friss spenót.A sonkás töltelékhez:25 dkg főtt, füstölt sonka,2-3
evőkanál házi natúr krémsajt,só, bors.A natúr krémsajtos töltelékhez:30
dkg natúr házi krémsajt, 1 gerezd fokhagyma,1 csokor snidling,1
csokor petrezselyemzöld,só, bors.A tejfölös töltelékhez:tejföl,10-15
dkg vegyes reszelt sajt.Elkészítés:A spenótot megpucoljuk, megmossuk és
a rajta maradt vízzel egy lábosban csak addig forgatjuk, míg összeesik.
Botmixerrel pürésítjük.A palacsintatésztát a hozzávalókból kikeverjük. Ha
nagyon sűrű lenne, 2-3 evőkanál vízzel még hígítjuk. Kisütjük a palacsintákat,
ha nem teflon a serpenyőnk, akkor vékonyan olajozzuk, nehogy leragadjanak.Elkészítjük
a töltelékeket sorban. A főtt füstölt sonkát aprítóban krémesre keverjük a
többi hozzávalóval. A natúr krémsajtot is elkeverjük az ízesítőkkel. A
sonkakrémmel és a fűszeres sajtkrémmel megkenünk 4-4 palacsintát, feltekerjük.A
maradék 4-et megkenjük a tejföllel, megszórjuk sajttal és kendőformára hajtjuk.
Tetejére is jusson a sajtból.A palacsintákat ehetjük hidegen, vagy tálalás
előtt átmelegítjük őket a forró sütőben 10 perc alatt.Készülhet úgy is, hogy
egymásra rakjuk a palacsintákat a különböző töltelékekkel kenve, tetejére csak
sima palacsinta kerüljön. Sütőben átsütjük, tortaszerűen szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu