Hozzávalók;50 dkg liszt,20 dkg langyos, áttört főtt
krumpli,2,5 dkg friss élesztő,1 teáskanál só,csipet cukor,langyos
víz,olaj a sütéshez.A tálaláshoz:tejföl, reszelt sajt, fokhagyma.Elkészítés:A
lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és az 1 dl
langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima
tésztává gyúrjuk, szükség szerint vizet adva még hozzá. Meleg helyen letakarva
egy órát kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és
ujjnyi vastagra nyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk
belőle, amiket kézzel óvatosan széthúzogatunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon
el. Azután a tésztadarabokat a forró olaj felületére engedjük. Amikor barnulni
kezdenek, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is aranysárgára sütjük.
Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.Tipp: még finomabb lesz a lángos, ha
a tésztába 1,5 dl natúr joghurtot is belegyúrunk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu