luni, 29 aprilie 2013

Krumplis lángos




Hozzávalók;50 dkg liszt,20 dkg langyos, áttört főtt krumpli,2,5 dkg friss élesztő,1 teáskanál só,csipet cukor,langyos víz,olaj a sütéshez.A tálaláshoz:tejföl, reszelt sajt, fokhagyma.Elkészítés:A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és az 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, szükség szerint vizet adva még hozzá. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, amiket kézzel óvatosan széthúzogatunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon el. Azután a tésztadarabokat a forró olaj felületére engedjük. Amikor barnulni kezdenek, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.Tipp: még finomabb lesz a lángos, ha a tésztába 1,5 dl natúr joghurtot is belegyúrunk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu