luni, 29 aprilie 2013

Virsli kabátban








Hozzávalók:30 dkg liszt,2 dkg élesztő,1-1,5 dl tej,3 dkg vaj,1 tojás sárgája,1 kávésk. Só,10 db virsli.Kenéshez:2-3 tojás sárgája.A langyos tejbe csipet cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet a vajjal, a tojás sárgájával, a sóval, és a megkelt élesztővel összedolgozzuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és 40 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, és éles késsel hosszirányban 10 egyforma csíkot vágunk belőle. Ezeket a csíkokat egyesével megkenjük (felső felüket) tojás sárgával, a virslit ráhelyezve beletekerjük úgy, hogy a tészta szélek kicsit takarják egymást, ügyelve, hogy a virsli sehol ne látszódjék ki. Kivajazott tepsibe helyezzük, tojás sárgával lekenjük, és 15-20 perc pihentetés után 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.A tésztát begyúrjuk, majd hagyjuk megkelni.Kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, megkenjük tojás sárgájával, és belecsavarjuk a virsliket egyesével.Vajazott tepsibe helyezzük, tojássárgával megkenjük, és megsütjük.Aki szereti, magokkal is megszórhatja.Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu