Hozzávalók:A tésztához:80
dkg liszt,2 dkg élesztő,1 kk cukor,3 kk só,kb. 1/2
l tej,1 dl olaj. A
töletékhez:30 dkg reszelt sajt (részben lehet füstölt),30 dkg főtt
kukorica,1 kaliforniai paprika, 1 nagy doboz tejföl (ebbe
kevertem egy kevés asafoetidát) 2 pár szójavirsli,szezámmag a szóráshoz.A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt,
hozzáadjuk a cukrot és a sót, az olajat, és langyos tejjel rugalmas tésztát
gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, majd lefedjük, és meleg helyre tesszük, hogy a
duplájára keljen. Közben előkészítjük a tölteléket. A tejfölt kissé megsózzuk,
belekeverjük az asafoetidát (az eredeti receptben fokhagyma szerepel). Apróra
vágjuk a szójavirslit, lereszeljük a sajtot. A kaliforniai paprikát is apró
kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjon. Időhiány vagy lustaság esetén
nyersen is beletehetjük, de megsütve sokkal jobb íze lesz. Ha a tészta megkelt,
ketté osztjuk, és az egyik felét 4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A
tejfölből 2 evőkanállal félreteszünk, ezzel fogjuk megkenni a háromszögeket
kívülről. A maradék felével megkenjük a kinyújtott tésztalapot. Megszórjuk a
szójavirsli felével, a kukorica felével, a kalifornia paprika felével és végül
a sajt felével. Feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük egy kevés
tejföllel és megszórjuk szezámmaggal. Háromszögeket vágunk belőle, amiket aztán
sütőlapra teszünk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. A
háromszögeket előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 25-30 percig sütjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu