A mártáshoz:2-3 evőkanál olaj,1 csokor petrezselyemzöld,1,5
dl hús- vagy zöldségalaplé, 1/2 dl
fehérbor,1 teáskanál mustár,só,1 kávéskanál durvára őrölt bors,1 dl tejszín, 1
teáskanál étkezési keményítő.A tálaláshoz:krumplipüré.Elkészítés:Leöblítjük
a húst, és hosszában,egymással párhuzamosan három helyen bevágjuk. Minden
hasítékba egy-egy szalonnaszeletet nyomunk. A maradék szalonnával szorosan
körbetekerjük a pulykamellet, és fedeles sütőedénybe vagy jénai tálba
helyezzük. Aláöntjük az alaplevet, és lefedve másfél óra alatt megsütjük a
húst. A sütőből kivéve fél órát pihentetjük.A mártáshoz az olajon megfuttatjuk
az apróra vágott petrezselyemzöldet, felöntjük az alaplével, a borral, a
tejszínnel,és pár percet forraljuk. Belekeverjük a mustárt, a borsot, és ízlés
szerint sózzuk.Hozzáadjuk a kevés hideg vízben elkevert keményítőt, és
összeforraljuk.A pulykamellet felszeleteljük, a mártással és krumplipürével
tálaljuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu