luni, 29 aprilie 2013

Tűzdelt pulykamell mustármártással



Hozzávalók:1 egész pulykamell (1-1,2 kg),10-12 szelet füstölt, húsos szalonna,1 dl húsalaplé
A mártáshoz:2-3 evőkanál olaj,1 csokor petrezselyemzöld,1,5 dl hús- vagy zöldségalaplé,   1/2 dl fehérbor,1 teáskanál mustár,só,1 kávéskanál durvára őrölt bors,1 dl tejszín, 1 teáskanál étkezési keményítő.A tálaláshoz:krumplipüré.Elkészítés:Leöblítjük a húst, és hosszában,egymással párhuzamosan három helyen bevágjuk. Minden hasítékba egy-egy szalonnaszeletet nyomunk. A maradék szalonnával szorosan körbetekerjük a pulykamellet, és fedeles sütőedénybe vagy jénai tálba helyezzük. Aláöntjük az alaplevet, és lefedve másfél óra alatt megsütjük a húst. A sütőből kivéve fél órát pihentetjük.A mártáshoz az olajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, felöntjük az alaplével, a borral, a tejszínnel,és pár percet forraljuk. Belekeverjük a mustárt, a borsot, és ízlés szerint sózzuk.Hozzáadjuk a kevés hideg vízben elkevert keményítőt, és összeforraljuk.A pulykamellet felszeleteljük, a mártással és krumplipürével tálaljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu