joi, 11 aprilie 2013

PULPE CU LEGUME SI CORIANDRU


INGREDIENTE: 4 pulpe de pui, 2 rosii, 3-4 cepe, patrunjel, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 1 ardei capia, 50 ml vin alb, 2 linguri cu ulei, 3-4 catei de usturoi ,3 fire de ceapa verde, 2-3 lingurite cu suc de lamiae, 2 linguri cu bulion sau suc de rosii, o lingurita rasa de boabe de coriandru.condimente: sare si piper dupa gust, un praf de chili, tarhon si busuioc. MOD DE PREPARARE :Intr-un bol, condimentam bine pulpele cu sare si piper dupa gust, presaram un praf de chili si adaugam boabele de coriandru, le stropim cu cele doua linguri de ulei, cu sucul de lamaie si cu vinul alb si le lasam la rece pentru 30-40 de minute (ar fi ideal daca ar ramane la rece peste noapte).
Dupa ce s-au aromat suficient,  punem pulpele intr-o tigaie cu ulei incins si le lasam sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele taiate cuburi, potrivim de gust cu sare, daca mai este necesar, si, le lasam la foc mic pana se patrund bine. Condimentam cu tarhon si busuioc, adaugam bulionul/sucul de rosii si cateii de usturoi feliati. Acoperim cu un capac si le lasam pe foc inca 10-15 minute.
Se presara patrunjel proaspat tocat si serveste cu pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu