Hozzávalók:80 dkg liszt,5 dl tej,5 dkg élesztő,1 evők. Só,2
evők. Cukor,2 dl olaj.Töltelék:1 közepes fej káposzta,pici
olaj,cukor,só,bors.Kenéshez:1 tojás sárgája,2
evők. Vaj.A káposztát szálasra gyaluljuk, gyengén megsózzuk, fél órát
állni hagyjuk. Kevés olajat hevítünk, a levéből kinyomkodott káposztát
hozzáadjuk, fedő nélkül sárgára pirítjuk, ízlés szerint cukrozzuk, és
borsozzuk. Hagyjuk kihűlni. A tésztához az élesztőt kevés langyos tejben,
amihez csipet cukrot is teszünk, felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk,
szélére szórjuk a cukrot, a sót, a közepébe a megkelt élesztőt, majd a többi
tej hozzáadásával elkezdjük összeállítani a tésztát. Hozzádolgozzuk még az olajat,
amivel szépen bedagasztjuk. Rögtön 6 cipóra osztjuk a tésztát, egyesével kerek
lappá nyújtjuk, 8 felé vágjuk, a szélesebb oldalára teszünk a töltelékből, majd
felcsavarjuk kifli formára. Tepsibe helyezzük, másfél órát kelesztjük,
tojássárgájával megkenjük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a kifliket sütés
előtt átkenjük még olvasztott, de nem forró vajjal, és megsütjük.A tésztát
kerek lapokká nyújtjuk, 8 felé vágva kiflikké feltekerjük.
Ez a mennyiség 2 nagy tepsit tölt meg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu