luni, 29 aprilie 2013

Káposztás kifli (saját recept szerint)


Hozzávalók:80 dkg liszt,5  dl tej,5 dkg élesztő,1 evők. Só,2 evők. Cukor,2 dl olaj.Töltelék:1 közepes fej káposzta,pici olaj,cukor,,bors.Kenéshez:1 tojás sárgája,2 evők. Vaj.A káposztát szálasra gyaluljuk, gyengén megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Kevés olajat hevítünk, a levéből kinyomkodott káposztát hozzáadjuk, fedő nélkül sárgára pirítjuk, ízlés szerint cukrozzuk, és borsozzuk. Hagyjuk kihűlni. A tésztához az élesztőt kevés langyos tejben, amihez csipet cukrot is teszünk, felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a cukrot, a sót, a közepébe a megkelt élesztőt, majd a többi tej hozzáadásával elkezdjük összeállítani a tésztát. Hozzádolgozzuk még az olajat, amivel szépen bedagasztjuk. Rögtön 6 cipóra osztjuk a tésztát, egyesével kerek lappá nyújtjuk, 8 felé vágjuk, a szélesebb oldalára teszünk a töltelékből, majd felcsavarjuk kifli formára. Tepsibe helyezzük, másfél órát kelesztjük, tojássárgájával megkenjük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a kifliket sütés előtt átkenjük még olvasztott, de nem forró vajjal, és megsütjük.A tésztát kerek lapokká nyújtjuk, 8 felé vágva kiflikké feltekerjük.


Ez a mennyiség 2 nagy tepsit tölt meg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu