luni, 29 aprilie 2013

Sajtszószban sült csirke



Hozzávalók 4 főre:1 filézett csirkemell vagy kb. 40 dkg szeletelt pulykamell,1 l tej,10 dkg liszt,    10 dkg vaj,40 dkg trappista sajt + 10 dkg a tetejére,10-20 dkg zöldborsó vagy bármilyen zöldség, de el is hagyható,2-3 evőkanál olaj,,bors,majoránna vagy sültcsirke fűszersó.A tálaláshoz:sült krumpli,saláta.Megmossuk és kisebb darabokra vágjuk a húst. Fölmelegítjük az olajat, pár perc alatt megsütjük benne a húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával vagy sültcsirke fűszersóval.Mély edényben melegíteni kezdjük a vajat. Miután fölolvadt, megpirítjuk benne a lisztet, majd apránként adagolva hozzáöntjük a tejet. (Ezt a mártást hívjuk besamel- vagy fehérmártásnak.) Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig melegítjük, amíg a sajt teljesen föl nem olvad. Tűzálló edénybe fektetjük a földarabolt húst, rászórjuk a zöldborsót, ráöntjük a sajtos mártást. 180 fokos sütőben lefedés nélkül nagyjából 40 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor sült krumplit és savanyúságot kínálunk hozzá.Bármilyen zöldséget tehetünk a szószba, arra azonban figyeljünk, hogy az is megpuhuljon annyi idő alatt, amíg az átsütött hús összesül a sajtmártással. Minél nagyobb átmérőjű edényben készítjük, annál jobban összeáll, így hidegen szeletelhető is lesz, és zöld salátával remek főétel válik belőle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu