luni, 29 aprilie 2013

Tonhalas pizza




Hozzávalók
A pizzatésztához:30 dkg kenyérliszt,2 dkg friss élesztő,1 kávéskanál cukor,2 dl langyos víz,1 evőkanál olaj,1 teáskanál só,szárított oregánó és bazsalikom.A pizzaszószhoz:1 kis doboz sűrített paradicsom (70 g),1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma,1 evőkanál olaj,csipet cukor,oregánó, 1-2 babérlevél, só.    A feltéthez:1 nagyobb tonhalkonzerv,1 egész citrom,friss bazsalikomlevelek (elhagyható),10 dkg reszelt sajt.Elkészítés:Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, beletesszük a sót, a többi fűszert és az élesztőt. Kézzel vagy géppel alaposan összedolgozzuk, közben hozzáöntjük az olajat is; elég puha, de jól kezelhető tésztát kell kapnunk. Elképzelhető, hogy a liszt minőségtől függően kevés liszt vagy víz kellhet még bele. Ha kész, gombócot formálunk belőle és letakarjuk. A szószhoz az olajat felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta, beletesszük a paradicsompürét, és az üres dobozzal kimérve, dupla annyi vizet öntünk hozzá. Belekeverjük a fűszereket, ízlés szerint cukrot rakunk hozzá, és közepes tűzön, néha megkeverve, kissé besűrítjük.A feltéthez a citromot megsikáljuk, félbevágjuk. Az egyik felét héjastól nagyon vékonyra szeleteljük, elnegyedeljük.A tésztát lazán átgyúrjuk, kettéosztjuk, mindkettőt kb. 30 cm átmérőjűvé nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt formákba tesszük, szósszal vékonyan megkenjük, elosztjuk rajtuk a halat, a citromszeleteket és a bazsalikomot. A halat a maradék citrom levével meglocsoljuk, reszelt sajtot szórunk a tetejére.Előmelegített 250 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Ha gáztepsiben sütjük, kb. 15 perc a sütési ideje.Tipp: 250 fok híján süssük a legmagasabb hőmérsékleten, és ha tudjuk, akkor kapcsoljunk a sütőben alsó sütési fokozatot.Ilyenkor természetesen néhány perccel tovább tart pirosra sütni a pizzánkat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu